A Valentin-nap tökéletes alkalom arra, hogy egy kis házi készítésű édességgel lepd meg a párodat. Egy finom sütemény nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem azt is megmutatja, hogy időt és energiát szántál arra, hogy valami különlegeset készíts. Ha idén valami újdonságra vágysz, mutatok néhány kreatív és ínycsiklandó receptet, amivel garantáltan leveszed a kedvesed a lábáról.
Csokoládés-lime-os trüffelgolyók
A csokoládé és a lime frissítő párosa különleges ízt kölcsönöz ennek a gyorsan elkészíthető desszertnek.
Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 100 ml habtejszín
- 1 ek vaj
- 1 lime reszelt héja és leve
- 2 ek kakaópor vagy kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
- A csokoládét apróra töröd és gőz fölött vagy mikróban felolvasztod.
- A tejszínt felforralod, majd belekevered a csokoládét és a vajat.
- Hozzáadod a lime héját és levét, majd jól elkevered.
- Hűtőbe teszed legalább egy órára, míg megdermed.
- Kis golyókat formázol belőle, majd kakaóporba vagy kókuszreszelékbe hempergeted.
Ezek a csokoládés falatok garantáltan rabul ejtik a szíveket!
Málnás-fehércsokis minitorták
A málna és a fehér csokoládé együtt igazi Valentin-napi klasszikus, különösen, ha egy kis mandulás piskótával párosítod.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 80 g cukor
- 100 g liszt
- 50 g darált mandula
- 1 tk sütőpor
- 100 g fehér csokoládé
- 100 ml habtejszín
- 100 g málna
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral habosra kevered, majd hozzáadod a lisztet, a darált mandulát és a sütőport.
- A masszát muffin formákba öntöd, és 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütöd.
- A fehér csokoládét a tejszínnel megolvasztod, és hagyod kihűlni.
- A kihűlt piskóták tetejére kanalazod a fehércsokoládés krémet, majd málnával díszíted.
Kis falatnyi boldogság, amit nem lehet megunni!
Szív alakú pisztáciás kekszek
Ezek a ropogós, enyhén sós-pisztáciás kekszek remek Valentin-napi meglepetés lehetnek, akár egy szép dobozban ajándékként is.
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojás
- 200 g liszt
- 50 g darált pisztácia
- 1 tk vanília kivonat
- egy csipet só
Elkészítés:
- A vajat a porcukorral habosra kevered, majd hozzáadod a tojást és a vaníliát.
- Beleszórod a lisztet, a pisztáciát és a sót, majd jól összedolgozod.
- A tésztát fóliába csomagolva egy órára hűtőbe teszed.
- Kinyújtod kb. fél cm vastagra, szív alakú kiszúróval formázod.
- 180°C-on kb. 12 perc alatt aranybarnára sütöd.
Ha szeretnéd, olvasztott fehér csokoládéval is díszítheted őket.